Informatički Klub VIRUS Kapelica djeluje od 2001. godine i radi na promicanju informatičke i robotičke kulture među djecom, mladima i odraslima. Cilj nam je putem kreativnih radionica i edukacija, zainteresirati djecu i odrasle za rad na računalu, programiranje i uporabu robotičkih kompleta, mikrokontrolera i računalnih mreža.

Počeci

Informatički klub Kapelica osnovan je 15. srpnja 2001. godine na inicijativu mještana mjesta Kapelice. Cilj pokretanja kluba je bio promicanje informatičke kulture kako djece tako i odraslih, upoznavanje sa informacijskom tehnologijom te omogućavanje bržeg usvajanja i razmjene informacija. Organiziranje mladih generacija u udrugu kao što je info klub odvlačimo mlade od zlih poroka današnjice i potičemo ih na učenje, rad i druženje.

Sa radom kluba započeli smo ovdje u Mjesnom domu gdje smo održavali nekoliko početnih predavanja, ali jednom tjedno zbog neadekvatnog prostora. Ubrzo sa početkom školske godine dobivamo jednu prostoriju unutar Područne škole te u njoj nastavljamo sa radom. Susrete i predavanja održavali smo svakog radnog dana (osim ponedjeljka) u trajanju od 4 školska sata, gdje smo nastojali poučiti i pomoći svima zainteresiranima. No zbog promjene programa u tijeku rada škole već slijedeće godine morali smo im osloboditi tu prostoriju i iseliti se iz nje. U dogovoru sa Mjesnim odborom Kapelica dobili smo prostoriju unutar Mjesnog doma koju je bilo potrebno urediti. Tako smo lani započeli sa renoviranjem te prostorije. Obavili smo postavljanje knauf-ploča na strop prostorije, obojili smo zidove, razveli električne instalacije, postavili parkete te nabavili stolove i stolice. Posao koji se je napravio bio je iz vlastitog angažmana potpomognut  financiranjem Mjesnog odbora, volanterizmom dobrovoljaca.

Info klub sada posjeduje vlastiti prostor. Info klub “Virus” broji oko 20 članova i radi na principu volonterizma, odnosno sve što je urađeno urađeno je dobrovoljnim radom i velikim entuzijazmom samih članova.

Od opreme Info klub sada posjeduje pet računala koji zadovoljavaju potrebe članova kluba. Svih pet računala umreženo je u malu mrežu te je ta mreža “spojena” na Internet pomoću MaxADSLa. Priključkom na internet izvršili smo ciljeve iz prijašnjeg razdoblja gdje nam je uz prostorije, internet i web stranica bio glavni cilj. Danas kada imamo opremu, dotok informacija i znanje spremni smo ići dalje….