Trenutno pregledavate Zagreb digitalni grad

Zagreb digitalni grad

Sljedeće godine završava se organizacija poslovanja Holdingove podružniceDigitalni grad, nakon čega će svi imati neograničen pristup internetu i programima kabelske televizije.

Građani Zagreba će sljedeće godine imati neograničen i besplatan pristup internetu te programima kabelske televizije, najavio je u četvrtak direktor podružnice Holdinga Digitalni grad Marjan Gržan na predstavljanju poslovanja te tvrtke, nadležne za upravljanje i izgradnju DTK mreže.

Sljedeće godine, naime, konačno bi trebala završiti kompletna organizacija poslovanja Digitalnog grada te bi se trebalo riješiti problem vlasništva nad tom mrežom zbog koje se spore T-HT i Grad.

Gržan je ustvrdio da Grad od 2000 km DTK kontrolira čak 75 posto, dok se o preostalih 25 posto pregovara s Hrvatskim telekomom.Do sada smo sklopili ugovore sa 11 telekomunikacijskih operatera i svi oni prilikom postavljanja kabela traže dozvolu od nas. Slična je stvar i s HT-om te se naši pregovori s njima vode jedino zbog mreže koja je izgrađena prije osnivanja naše tvrtke”, rekao je Gržan.

Digitalni grad bi sljedeće godine trebao ostvariti prve prihode, a oni se procjenjuju na desetak milijuna kuna. Ove godine će, rekao je Gržan, sa 3 milijuna kuna uspjeti pokriti troškove poslovanja tvrtke koja broji samo desetak zaposlenika.

Za sada tvrtka nema digitalni katastar pa je, kako se žale, moguće ilegalno spajanje na gradske kabele, piše Jutarnji list.

Odgovori