Trenutno pregledavate Izvještaj o radu udruge za 2008. godinu

Izvještaj o radu udruge za 2008. godinu

Zadovoljni smo radom udruge u 2008. godini. Neke sitne projekte zadane skupštinom nismo mogli izvršiti zbog ne mogućnosti članova koji rade ili studiraju van grada Garešnice. Ti projekti ne utječu na glavne smjernice rada udruge a veće projekte smo izvršili i ulazimo u novu godinu puni samopouzdanja i želje za radom.

Početkom 2008. godine pozitivno nam je riješen zahtjev za donacijom od PBZ grupe. Zadovoljni smo jer je donacija sadržavala 5 rabljenih računala sa LCD zaslonima. To nam je privremeno ‘osvježilo’ opremu tako da smo uz male financijske uloge nadogradili računala koja su nam bila potrebna za održavanje edukacijskih tečajeva i radionica.

Tijekom godine, Udruga nije službeno odradila edukacijski tečaj. Kod mladih primjećujemo volju za samoučenjem. Možda zbog računalne naobrazbe u školi ili sve većeg pristupa Internetu. Kroz cijelu godinu malobrojni članovi su se družili u prostorijama razmjenjujući iskustva i znanje u radu sa računalima ili operacijskom sustavom Windows. Kroz takva druženja upoznali smo članove sa novom tehnologijom i projektom bežičnog umrežavanja grada Garešnice.

U srpnju 2008. godine podigli smo stup na mjesni dom Kapelica. Ovim putem zahvaljujemo se MO Kapelica na suradnji. Na stup je postavljena skupa oprema (antene, odašiljač, usmjerivač) koja omogućava građanima Kapelice da neovisno o Internetu umrežavaju svoja osobna računala. Pristupna  točka se zove “virus/kapelica” i trenutačno radimo na tome da upoznamo članove kako da konzumiraju mrežu.

Što se tiče pristupne točke “virus/gerzovac”, uređaj radi neprestano već preko godinu dana. Mjerenja su pokazala da se na tu točku možete spojiti iz Garešničkog Brestovca. Aktivnosti u toj mreži su komunikacija i česta igranja mrežnih računalnih igara. Preostaje nam spojiti te dvije točke u jednu mrežu.

Uvidjevši da imamo skupocjenu opremu i pošto nam prostorije nisu  osigurane u prosincu 2008. godine postavljamo i zaštitnu ogradu na stijenu pa odmah nakon toga pribavljamo si uredske stolce i foto projektor koji čeka da bude postavljen.

Odgovori