Trenutno pregledavate AirLive WL-1600USB bežični WiFi adapter recenzija

AirLive WL-1600USB bežični WiFi adapter recenzija

Ideja je od početka bila da u ovoj rubrici pišemo o najboljim uređajima koji se mogu kupiti na hrvatskom tržištu. Do sada je uvjerljivo vodio TP-link wl-651g ali sada mu preuzima vodstvo Airlive wl-1600usb. Iako se radi o USB adapteru koji se mnogo grije u radu i u ilegali je mi mislimo da je ovo nešto najbolje što možete kupiti za 135kn.Da 135kn na akciji u Protis.hr. Ovo nije reklama, mi samo želimo da naši klijenti imaju nabolje uređaje u mreži. Kupnjom ovog uređaja definitivno dobivate jer signal Vam raste za 3dB u startu.

WL-1600USB

Radi se o USB adapteru iz tvrtke Airlive, G standard. Genijalci su smisli nešto najbolje što može dolaziti kao komplet za bežične majstore. Specifikacije:

1. uz uređaj dobivate usb kabel s platformom na kraju tako da Vam kartica nije priključena direktno na matičnu ploču.
2. adapter ima RP-SMA muški tako da se može priključiti neku bolja antena
3. dobivate 5dBi antenu (ona velika, omni)
4. 200mW
5. softverski AP
6. driveri za sve win OS, Linux i MAC

Nemam više što pisati jer specifikacije sve govore. Samo da spomenem da smo uređaj testirali i primječujemo jedino veliku radnu temperaturu. Utility koji dolazi uz drivere nas podsječa na TP-link (Scan -> profile -> wep, wpa2 ).

Test

Klijent u mreži koji je zamjenio wln-651g sa wl-1600usb skočio je sa 72dB na stabilnih 68dB i sada je nabolji signal u mreži. Kupite ovu karticu jer dajete cijelom sustavu “odušak” koji nam je potreban.

Odgovori