Trenutno pregledavate Kapelički “VIRUS” zahvatio Tomašicu

Kapelički “VIRUS” zahvatio Tomašicu

S ciljem proširenja Informatičkog Kluba VIRUS Kapelica, odlučili smo početi s informatičkim i robotičkim radionicama u Tomašici kako bi promovirali informatičku kulturu i robotiku među djecom, mladima i odraslima a i ujedno pružili uvid u moguć odabir budućeg posla ili odabira srednje škole informatičkog/tehničkog karaktera.

U prostoru koji se nalazi u sklopu osnovne škole Tomašica (lijevi ulaz), svake subote od 16:00 do 19:00 sati predavač i član kluba Igor Peters će održavati radionice poput sklapanja i servisiranja računala, Arduino radionica, programiranja i izrade web stranica u PHP-u, obrada digitalne fotografije, rad s računalnim mrežama, video produkcija i obrada, rad na računalu s popularnim programima, sklapanje i programiranje robota i još mnogo toga.

Nastojat ćemo imati što više praktične nastave jer smatramo kako je to najbolji način da se nešto nauči. Osim radionica koje bi se održavale po 2 školska sata po 45 minuta, ostatak vremena korisnici i članovi mogu koristiti računala za surfanje internetom ili videoigre.

Trenutno imamo 4 računala s ugrađenim i3 procesorima, nVidia GTX grafičkim karticama i 4Gb radne memorije, kako bi sam rad i igra na računalu bio bez štekanja. Osim toga, imamo još nekoliko računala koja bi se mogla iskoristiti za surfanje internetom, no trenutno smo uspjeli financirati ova 4 računala, što sa budžetom od kluba a i vlastitim novcima, tako da primamo donacije (osobe koje žele donirati, javite nam se u inbox stranice) što se tiče informatičke opreme poput LCD monitora, matičnih ploča, procesora, radne memorije, grafičkih kartica te ostalog kako bismo “pokrenuli” i ostala računala.

Danas smo imali samo uređenje prostora, plan rada i upoznavanje, tako da bi s radionicama aktivno krenuli iduće subote 9. ožujka.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu i ravnatelju Osnovne Škole Garešnica, Slavenu Mariniću na pomoći i ustupljenom prostoru, koji je prepoznao naš entuzijazam i želju za širenjem informatičkog znanja među djecom i mladima.

Na našoj Facebook stranici ćemo objavljivati novosti i vijesti vezane uz klub i datume održavanja radionica.

Vidimo se iduće subote, svi ste pozvani.

Odgovori