Trenutno pregledavate Edukacija o instalaciji Windows 7 OS-a

Edukacija o instalaciji Windows 7 OS-a

Instalacija Windows 7 Pro operativnog sustava i unošenje licenčnog ključa na sva računala u klubu, je bio cilj subotnje edukacije koja je privukla veliki broj mladih članova kluba.

Objašnjene su razlike u verzijama Windows 7 OS-a (operativnog sustava) i brisanje svih podataka s tvrdog diska kako bi instalirali “čiste” Windowse, tj. bez podataka s prijašnje instalacije Windowsa. Nakon što je instalacija dovršena, članovi su bili i upoznati s instalacijom osnovnih drivera potrebnih za početak rada s računalom i operativnim sustavom Windows 7, tako da smo instalirali drivere (drajvere) za grafičku karticu, bežičnu WIFI karticu, zvuk i matičnu ploču.

Nakon što su članovi pozorno pratili spomenute korake pri instalaciji, cilj je bio da se podijele u grupama po 3 člana, kojima je bio zadatak pravilno instalirati Windowse 7 na ostala računala u klubu.

Osim toga, jedna grupa je radila i na projektu premještanja komponenata iz jednog kućišta u drugo zbog grafičke kartice većih dimenzija, zbog koje je postojala mogućnost da će se pregrijavati po ljetnim vrućinama, tako da su je premjestili u veće kućište s boljim hlađenjem komponenata.

Odgovori