Trenutno pregledavate Pristupna točka Gerzovac – 3. pokušaj

Pristupna točka Gerzovac – 3. pokušaj

Došla je nova naručena antena i odlučili smo se popeti na tavan. Također onaj P100 nije bio dovoljan za normalan rad pristupne točke. Opterečenje od100% sa dva korsnika nije dobro. Ovime smo dokazali veliku laž da P100može raditi posao AP-a, možda kao privatni klijent.

Bacili smo se u potragu za atx matičnom pločom i pronašli Matsonica i AMD 1300Mhz.

Postavljanje antene 24.12.07

Nosač je bio postavljen pa smo lako promjenili antenu. Sada imamo 360 stupnjeva i pokrivenu Ciglenicu. Preostaje izmjena AP kompa.

TL WN651G kao AP

Dok smo već na tavanu odlućili smo provjeriti tp linka u AP modu. Pokazalo se da zna raditi kao AP i to jako dobro. Dečki tvrde da su imali protok od 500kb/s ali ponekad se je sve rušilo, recimo u lošim vremenskim uvjetima (kiša). Ja sam sumnjao u u tp-link tako da smo se 9.12 vratili na tavan da vratimo D-LINK-a. Tada su nastali novi problemi i preostalo nam je da izvadimo staru ethernet karticu ZnYX (10Mbit).

D-Link je radio bez ZnYX-a a i pao je mrak tako da nismo stigli vratiti TP-Linka. Izgleda da je izvor svih problema bila ta jedina nam slobodna ethernet karitca koja je došla u nekom starom storju iz njemačke. Karticu čemo ritualno zapaliti, snimiti i postaviti na stranicu.

D-Link kao AP

Za sada sve radi OK. Jako je stabilno ali dečki tvrde da nemaju onu brzinu od 500kb/s već max 200kb/s. Mene samo zanima dali je ZnYX bio u pitanju pa smo već dogovorili penjanje na tavan.

Odgovori