Trenutno pregledavate Izvješće o radu udruge za 2009. godinu

Izvješće o radu udruge za 2009. godinu

Aktivnosti udruge za 2009. godinu gotovo u potpunosti se izvršene kao što je i zadano planom i programom. Na kraju godine održana je izborna skupština i odabrani su novi članovi izvršnog i nadzornog tijela. Udruga se je učlanila u županijsku zajednicu tehničke kulture čime su naši članovi delegati  imali mogućnost sudjelovali na izbornoj skupštini.

Informatički klub Virus bio je nositelj organizacije proslave “Kapeličkog Petrova”. Tradicionalne manifestacije koja je nakon nekoliko godina stanke uz pomoć Info kluba Virus i Mjesnog odbora Kapelica ponovno pokrenuta. U tom segmentu Info klub daje nedvosmislenu podršku pri organizaciji takvih i sličnih kulturnih događanja koja obogaćuju djelatnosti Info kluba i promiču ime sela Kapelice i grada Garešnice.

Želja nam je bila organizirati dva edukacijska događaja što nismo uspjeli. Osjećamo pad zainteresiranosti mladih članova koji u školama i dovoljno uče o računalima. Želja nam je pomoći u računalnom opismenjavanju odraslih gdje trenutačno proučavamo interese i zahtjeve građana.

Program edukacije

Zbog interesa javnosti u sklopu edukacijskog programa organizirali smo radionicu „bežične računalne tehnologije“. Sudionike radionice podučili smo osnovama teorije radio valova i važećim zakonima. U drugom dijelu radionice članovi su izrađivali vlastitu antenu u skladu sa zakonskim regulativama republike Hrvatske. Zadovoljni smo odazivom naših starih ali i novih članova a o radionici se je moglo čuti i u medijima. Radionice su vodili prof. Saša Jakopović i Luka Uzel, ing. inf. teh.

Bežična mreža

U projektu izgradnje bežične računalne mreže postavili smo dvije nove pristupne točke. U ljeto 2009. Godine počeli su radovi na izradi relejnog sustava, RK Garić. U uskoj suradnji sa članovima radio kluba „Garić“ Garešnica postavili smo skupu opremu koja će služiti za povezivanje sa Garešnicom, Kutinom pa i Zagrebom. Ovo je vrlo važna pozicija koja nam je omogućila vrlo kvalitetan pristup internetu ali i buduće veze koje ambiciozno planiramo ostvariti.

Pozicija pristupne točke Garešnica je izmijenjena jer su nastali problemi sa internetom. Naime naš pružatelj internet usluga (T-com) već godinu dana ne pruža nam osnovne uvijete interneta a sve zbog pozicije-udaljenosti Kapelice od Garešnice. Isti problem osječali su i radio amateri na Kovačić brdu pa je odlučena još jedna suradnja. Tu je u susret izašao i grad Garešnica koji je RK Garić omogućio novu telefonsku liniju u prostorijama ZTK Garešnica. Ta telefosnka linija služi kao glavni izlaz ka internetu. U sklopu ovog projekta građani grada Garešnice u mogućnosti su koristiti se ovom uslugom.

Financisjko izvješće

PRIHODI
ŽARKOVO D.O.O.2.000,00
ZTK BBŽ2.000,00
Grad Garešnica3.000,00
ZTK Garešnica 12.000,00
ČLANARINA500,00
OSTALI PRIHODI225,00
UKUPNO19.725,00
RASHODI
IZLAZNI RAČUNI14.534,51
PUTNI NALOZI1.540,00
TROŠKOVI ZABAVE3.000,00
NAKNADA BANCI619,86
UKUPNO19.694,37
RAZLIKA30,63

Odgovori