Trenutno pregledavate Izvještaj o radu udruge u 2007. godini

Izvještaj o radu udruge u 2007. godini

Smjernice za rad Udruge u 2007. godini određene su na Skupštini Udruge koja je održana krajem 2006. god. gdje su se prisutni konsezusom opredjelili da uređenje prostora za rad svih članova udruge mora biti glavni prioritet. Također je donešena konačna odluka oko izrade bežične računalne mreže koja će omogučiti da svi članovi Udruge budu računalno povezani bez posredstva skupog interneta. Početkom 2007. god. se je na sjednicama Upravnog odbora sve to konkretiziralo donošenjem Programa rada za 2007. god. i krenulo u realizaciju.

U proljeće 2007. godine organizirani su članovi kako bi se prostorija počistila i preuredila jer zbog radova na mjesnom domu prostorija je služila za odlaganje alata preko noći. Povućene su nove UTP instalacije te je promjenjen raspored stolova čime se je dobio jedan veliki slobodan stol za održavanje sjednica.

U novo uređenim prostorijama, koje su otvorene do 22 sata, članovi se druže i igraju dok školarci koriste računala za pisanje domaćih zadaća. Moramo priznati da su tih 5 računala premalo za zahtjeve članova tako da se radi na nabavki novog 6. računala.

U ljetu je proveden edukacijski program članova. Tečajeve održava član Luka Uzel a ideja je osposobiti računalno nepismene članove za rad na računalu. Dok za napredne korisnike računala provodimo tečajeve obrade slike i zvuka. Odaziv na tečajeve za informatički nepismene je bio slab ali to povezujemo sa činjenicom da se građani srame svoje informatičke nepismenosti.
Što se tiće izgradnje bežične računalne mreže tijekom godine se je radilo na planiranju i kupovanju opreme.

Potrošeno je oko 4000kn na opremu koja je testirana i radi. Ideja je umrežiti Garešnicu i Kapelicu putem 802.11g standarda tako se možemo pohvaliti sa testnom pristupnom točkom nazvanom “virus/gerzovac”, lokacija Ciglenica, koja radi od 9. prosinca 2007. godine bez prestanka. Nakon ovog testiranja spremni smo postaviti opremu na mjesni dom Kapelica kako bi omogučili stanovnicima Kapelice da se umreže u računalnu mrežu neovisnu i Internetu.

Izgradnje bežične računalne mreže nebi bilo da se nisu pronašla novčana sredstva za kupnju skupe opreme. Prvi dio novca zaradili smo izradom web stranice za tvrtku Žarkovo d.o.o. a danas već postoji i druga verzija web stranice izrađena u FLASH tehnologiji.

Drugu internet stranicu smo izradili za Radio klub “Garić” Garešnica ali nismo ju naplatili jer smo 10 srpanj 2007. god. potpisali dokument o suradnji i djeljenju imovine.

Odgovori