Trenutno pregledavate Izvještaj o radu udruge 2011. godine

Izvještaj o radu udruge 2011. godine

Ove godine informatički klub Virus-Kapelica proslavio je 10 godina postojanja povodom čega je i održana svečana skupština. Skupštinu je vodio predsjednik Mario Juretić koji je izvijestio o proteklom razdoblju a Luka Uzel kao tajnik i voditelj wireless projekta izvijestio je o napretku. Za vrijeme skupštine u prostorijama kluba održan je LAN parti.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim članovima koji su dali nebrojeno sati rada kako bi se održao nivo aktivnosti u klubu, gradu Garešnici, ZTK Garešnica.

Još prošle godine najavili smo smanjivanje sredstava za projekt bežičnog umrežavanja, Kapelica Wireless. Projekt je privodimo kraju, mreža funkcionira ali članovi nisu zadovoljni brzinom rada stoga nam je želja uložiti minimalna sredtstva kako bi poboljšali brzinu i stabilnost.

Nešto od toga izveli smo prošle godine a ove godine zamijenili smo dotrajale antene u Ciglenici i Kapelici dok smo na Kovačić brdu imali radove preusmjeravanja. Postavljanjem pristupne točke Kapelica / Sjever iskoristili smo privatni ADSL za potrebe kluba pa tako klub ima Internet nakon dvije godine. U ovom trenutku mreža koristi dva pristupa internetu čime smo rasteretili glavni ASDL pristupu. Kupnjom 5GHz uređaja želja nam je udvostručiti propusnot podataka.

Od ove godine Virus kreće u novi projekt ćiji je voditelj mladi i talentirani astro fizičar, Luka Turić. Luka je izrazio želju kako želi izraditi prvi radio teleskop u Hrvatskoj a pošto znamo za njegove prijašnje rezultate ovo nam se je činila zanimljiva ideja. Smatrali smo da uz radio amatere iz RK Garić i naše iskustvo bežičnom umrežavanjau Luka ima visoke šanse da ostvari cilj. Radio teleskop je izrađen i sastoji se od tanjura promjera 3m. Teleskop se nalazi na Kovačić brdu gdje su izvršena i prva mjerenja a sve kako bi Luka sudjelovao na Mireo Eureka natjecanju. Luka se nije vratio sa medaljom ali vratio se je pun dojmova i pohvala. Sve u svemu mnogi su saznali da Kapelica kod Garešnice ima i svoj svemirski projekt.

Također ovim putem želimo se zahvaliti gradu Garešnici na realizaciji i renoviranju krova mjesnog doma. Krovište mjesnog doma sada više ne prokišnjava no potrebno je hitno promjeniti strop u prostorijama info kluba koji opasno prijeti urušavanjem kao posljedica prokišnjavanja.

Ispred ulaza u prostorije kluba potrebno je postaviti „kockice“ i izbetonirati podest ispred ulaza, odnosno napraviti ulaz. No to su radovi koji tek slijede.

PRIHODI
1.DONACIJE: ZTK GRAD GAREŠNICA:11.800,00
ZTK BJ.-BIL. ŽUPANIJA:7.000,00
2.IZLAZNI RAČUNI:6.630,00
3.ČLANARINA:870,00
4.KAMATA:5,00
UKUPNO:26.305,00
RASHODI
1.NABAVA INFORMATIČKE OPREME:21.892,57
2.TROŠKOVI MANIFESTACIJA:6.928,00
3.PUTNI TROŠKOVI:1.600,00
4.TROŠKOVI REPREZENTACIJE:1.153,26
5.TROŠKOVI BANK. USLUGA:629,54
6.TROŠKOVI ODRŽAVANJA OBJEKATA: 408,75
7.TROŠKOVI RAČUNALNIH USLUGA:348,40
8.TROŠKOVI ADMINISTR. I POŠTANSKIH USLUGA:106,20
UKUPNO:33.066,72

Odgovori