Trenutno pregledavate Meteorološka radionica

Meteorološka radionica

Radionicom o meteorologiji 14. listopada 2016. godine zajednički projekt Informatičkog kluba Virus i Udruge Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Agricola iz Kapelice bliži se završetku. Radionicu je održala Nada Dadaček profesorica s križevačkog  gospodarskog učilišta i jedna od autora knjige Agroklimatologija, učenicima Područne škole u Kapelici gdje je održana radionica.

Sam projekt počeo je prolaskom na natječaju Narodnih novina kojim su ostvarena sredstva za realizaciju istog. Projektom je pokrivena informatičko – informacijska tehnologija sadržajem korisnim za veći broj korisnika.

Povezan je informatički dio gdje se očitovanje podataka s Meteo stanice vrši putem programa, a stanica je povezana WI-FI tehnologijom te se kao takva nadovezuje na prethodne aktivnosti „Virusa“  povezivanja i bežičnog umrežavanja .

Čim se uspostavi Internet veza u klubu aktualni podaci će se moći vidjeti i na web stranici pljusak.com

Agricola kao partner na projektu osigurala je potporu projektu  kao organizator stručne radionice.

Zajednička aktivnost dalje se nastavlja, projektom su osigurani  uređaji za mjerenje temperature i vlage tla, te UV i jačine sunčevog zračenja tj. koliko jako grije.

Želja nam je privući pažnju učenika škole u Kapelici, a i šire jer sada postoji osnova za razvoj i istraživanje na polju informatike i meteorologije.

Odgovori