Trenutno pregledavate Prvi bjelovarski Tjedan tehnike – Bjelovar 7.6.2019.

Prvi bjelovarski Tjedan tehnike – Bjelovar 7.6.2019.

Bjelovar 07.06.2019. – Informatički klub “Virus” Kapelica je pozvan od strane tehničke zajednice BBŽ i posjetili smo “Tjedan Tehnike” Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu dana BBŽ, kako bismo predstavili čime se bavimo i naš plan rada, ove godine održan po prvi put.

Osim nas, bili su pozvani i ostali tehnički klubovi i udruge iz BBŽ i Garešnice, Radio klub „Garić“ Garešnica i Klub tehničke kulture Garešnica. Predstavnici našeg kluba, Mario Juretić, Igor Peters i Vladimir Šrajber prezentirali su dosadašnji rad i budućnost kluba te su tako posjetitelji mogli vidjetiserversko računalo – koji su dijelovi takvog računala i čemu služi, CROduino mikrokontroler koji se koristi za početak rada s elektronikom, uvod u digitalnu fotografiju a kasnije nam se pridružio i gospodin Željko Krnjajić, tajnik Hrvatskog robotičkog saveza “HROBOS” koji je prezentirao spajanje nekoliko Raspberry Pi 3 mini-računala u zajedničku mrežu, robota koji pleše i “pametnu kuću” za koju je nedavno osvojio nagradu.

Pored mnoštva klubova i udruga iz BBŽ, bilo je i predavanja “Priča o svemiru i Higgsovom bozonu” g. Ivice Puljaka hrvatskog fizičara, profesora i političara najpoznatijeg po istraživanju Higgsovog bozona (Božje čestice) sa znanstvenicima u Švicarskoj u CERN-u, “Reciklaža Metala” g. Matije Kozića iz Bjelovara, koji je ujedno i predstavio svoje “robotske” skulpture na ulazu u dvoranu i “Korisnost upotrebe CB radio uređaja” g. Josipa Mužine.

Odgovori