Trenutno pregledavate Teorije i planovi

Teorije i planovi

Bilo je teško krenuti. U razgovoru sa članovima info kluba “Virus” sve je zvučalo jednostavno. Mreža će se izgraditi. Koristit će ju mještani Kapelice. Gledalo se je daleko, kako će se tom mrežom moći razmjenjivati podaci, surfati internetom ili igrati. Nitko nije razmišljao o tehničkoj strani projekta jer sve je bilo prepušteno Saši Jakopoviću i Luki Uzelu, BIOS serviserima.

Za početak pitajmo se tko će koristiti bežičnu računalnu mrežu?
Investirati novce u nešto što bi koristilo troje ljudi nema smisla. Popisali smo broj potencionalnih korisnika, i došli smo do broja 6, to su sve članovi info kluba Virus. Ta brojka bila nam je mala pa smo računali na Garešnicu. Problem je u tome što Kapelica nema LOS ( vizualni kontakt ) sa Garešnicom pa smo došli na ideju da kontakt izvršimo preko dišničkih brda ili “Radio Amaterskog kluba Garić” koji Garešnicu “ima kao na dlanu”. Kada bi smo skupili sve te ljude tada bi mreža imala smisla.

I tako je sve krenulo. Ideja da se grad Garešnica i okolna naselja povežu jednom bežičnom računalnom mrežom konačno se počela ostvarivati….

Odgovori