Trenutno pregledavate Kovačić brdo

Kovačić brdo

Iako nas nije bilo u Garešnici preko ljeta, zbog obaveza prema našem Jadranu,  srpanj je bio radan . Zadano planom i programom postavili smo relejni sustav na Kovačić brdu. Velike zahvale majstorima iz RK Garić što su pronašli vrijeme da nam pomognu postaviti opremu na veliki stup.

Kapelica ima svoj AP pa tako i Garešnica pa je potrebno povezati ta dva odredišta. Prva ideja je bila preko Kovačić brda ali dok smo čekali da se postave stupovi pokušali smo ostvariti direktnu vezu Ciglenica-Kapelica. Proračuni kojima je Luka mahao su davali nadu ali u praksi nisu funkcionirali. WDS Ciglenica-Kapelica bio je nestabilan za naše potrebe.

Povezivanje sa Zagrebom

Napokon su postavljeni i stupovi na Kovačić brdu pa su nam članovi RK Garić smogli podariti nešto vremena za postavljanje naše opreme. U međuvremenu došlo je do ideje da se sa Kovačić brda povežemo sa Zagrebom preko Siska pa je ova pozicija od još veće strateške važnosti za naš klub.
Dogovoreno je također da će nam RK Garić omogučiti rad u skladu sa zakonom gdje će oni baratati sa 350mW karticom i 24dBi antenom. Hvala.

Oprema za Kovačić brdo

Kupljene su tri grid antene (24dBi, 19dBi, 15dBi). Redom se okreću prema Sisku, Garešnici i Kapelici. Sve to vrti MT RB433AH sa dvije 65mW kartice i jednom 350mW karticom. Prostorije RK Garić povezuju se UTP kabelom. Zbog povezivanja sa Siskom odlučili smo se za postavljanje opreme na veliki stup.
Moramo priznati da smo prvi puta sastavljali te grid antene i odmah ću Vas upozorit da kada dobijete antene dobro provjerite koji nosač ide uz koju antenu jer smo mi jedno poslje podne proveli sastavaljajući ih.

Odgovori