Trenutno pregledavate IDE2CF ili KNK bez HDD

IDE2CF ili KNK bez HDD

Rješenje kako izbjeći čvrsti disk u AP-u. Moramo se pohvaliti da smo uspjeli pronaći adaptere za CF na IDE. Info klub Virus si je kupio dvije CF kartice te 3 kontrolera. Pročitajte…

Slike sve govore. Radi se o adapterima za CompactFlash kartice prema IDE. Vjerovali ili ne one rade na istom standardu kao IDE HDD. Takvom uređaju nisu potrebni kontroleri i čipovi za prevođenje već samo adapter. U mom slučaju nisam trebao niti priključiti napjanje od floppy-a jer je CF imao dosta struje od HDD controlera.

CF kartice postoje u raznima varijantama. Od 32Mb do 1Gb. Brzine nisu nešto ali su dovoljne da bi Mikrotik radio. Ova kartica na slici ima nazivnu brzinu od 5Mb u sekundi a CF II verzija i preko 10Mb u sekundi. Spomenimo da CF malo “odumire” ali da ih se naći na hrvatskom tržištu i vrlo su povoljni.

Slack na CF 1Gb

Karticu od 1Gb pokušao sam iskoristiti za WifiWare. Instalacija je prošla uredno pa tako i boot ali kod podizanja Linuxa CF se presporo inicijalizira tako da ju Linux ne vidi. Javlja da je predugo čekao na HDD.

Mikrotik na CF

Mikrotik kao da je stvoren za CF jer radi savršeno. Super je to što se AP uopće ne čuje tako da ga sada možete držati i u sobi.

Odgovori