Trenutno pregledavate WiFi radionica

WiFi radionica

U Subotu, 18.4.2009. godine u 15h održat će se WiFi radionica. Cilj nam je naučiti članove kako da se spoje na bežičnu računalnu mrežu.

Ako želite izraditi antenu kako bi se mogli spojiti na pristupnu točku sa udaljenosti veće od 200m dođite na radionicu i mi ćemo Vam objasniti što Vam je potrebno.

PAŽNJA! Klub nema potreban alat i materijal kako bi vam pomogao oko izrade antena.

Za sve one koji sigurno dolaze kako bi si izradili neku od antena preporučujemo da pročitate neke od članaka na ovoj stranici ili pronađite neke druge nacrte na internetu. Budite sigurni da antena odgovara vašoj zemljopisnoj poziciji u odnosu na pristupnu točku. Nacrte ispišite na papir i dođite na radionicu sa pitanjima.

Kao alat ponesite odvijač te oblu i ravnu turpiju a za materijal će vam biti potrebno barem 4 vijka i matice od 3mm te komad bakrene žice 2,5 kvadrata.

Kantena

Ako želite izraditi kantenu tada kupite konzervu kao neku vrstu hrane za vašeg omiljenog kućnog ljubimca i pazite da limenka bude promjera 90mm. Ako nemate kućnog ljubimca nahranite susjedovog 🙂

Bi-Quad

Ako želite izraditi bi-quad antenu tada nemojte rezati žljebove već platite limaru da vam odreže ploću 123x123mm. Preporučuje se lim debljine do 1mm.

Odgovori