Trenutno pregledavate Radovi na Kovačić brdu

Radovi na Kovačić brdu

Cilj radova je povezati Kapelicu i Garešnicu na 5Ghz te okrenuti jednu antenu prema Kapelici koja će služiti kao AP za članove koji ne vide Mjesni dom Kapelica. Radove su odradili Luka Uzel i Luka Fištrović a izabrali su najhladniji dan da se popnu na stup 🙂

Na stup je postavljena Grid antena u kombinaciji sa Groove 5Hn uređajem okrenuta prema Gaijnama i panel 5GHz okrenuta prema mjesnom domu. Sa drugih strana su već postavljeni uređaji i sve je bilo spremno za uključivanje veza.

Na Gaijnama je već bio identičan Groove 5Hn i grid antena pa je bilo lako upucati te uređaje. Radi se od dual polarization antenama tako da je kod samog uključivanja i grubog podešavanja Groove odmah pokazao svih 5 crtica odnosno -57dB uz fino podešavanje dobili smo -52dB. Dobili smo vezu od stabilnih 54Mbit. Ovako u grubo testirali smo propusnost od 25Mbit.

Na stranu Kapelice okrenuli smo malu panel antenu i povezali mjesni dom sa -72dB i stabilnih 48Mbit. Biti će potrebno popeti se na krov mejsnog doma i upucati antenu prema brdu. Sigurno možemo bolje jer na 2,4GHz ostavrujemo -60dB, ali možda je samo do antena.

Sve u svemu ostvarili smo cilj. Zaokružili smo Garešnicu sa 5Ghz i udvostručili propusnost. Ima još posla jer treba se popeti na Gaijne i na mjesni dom te skinuti stare antene i poštelati nove. Ostavili smo veze ali je mislimo da možemo bolje.  Preostaje nam penjanje na banku a to će biti možda već sutra.

Odgovori